(818)657-7220
info@ttt-aviation.com

NIGHT FLIGHT TRENING – NIGHT FLIGHT CERTIFICATE

NF (Night Flying-betyg)


Piloter måste ha ett NF-betyg (Night Flying) om de flyger på natten. Nattflygning har fler utmaningar än att flyga under dagen och det är därför nattflygträning är utformad för att utbilda piloten om utmaningarna med att flyga i mörkret. Nattflygskola och utbildningsflyg måste genomföras under natten.

Nattcertifiering är vanligtvis nästa steg för en pilot efter att ha fått sin privata pilotlicens (PPL). Du behöver bara genomföra en kort teoriutbildning och minst fem timmars flyginstruktion för att få den nya förkortningen “NF (A)” på din licens. Du behöver inte ta ett flygtest, bara klara kursen. Till skillnad från många andra betyg behöver inte nattbetyget förnyas, det är unikt.

Nattens luftvärdighet ger dig rätt att flyga i mörkret under visuella flygregler (VFR), dvs. på natten men ändå borta från molnen. Förekomsten av en nattklassificering kommer att göra det lättare för dig att flyga din flygning, vilket möjliggör förseningar och planerar förändringar utan att behöva avbryta din plan på grund av mörkret. Om du strävar efter att bli en professionell pilot, är nattflygförmåga en nödvändighet och ett krav för föreskrifter innan du genomför professionella flygstudier.

Definition av natt (artikel 2 i SERA):
Natt hänvisar till tiden från slutet av skymningen (borgerlig skymning) till början av gryningen. Skymning börjar vid solnedgången och slutar när solens centrum är 6 grader under horisonten. Skymning börjar igen på morgonen med mittpunkten 6 grader under horisonten.

På grund av dagslängden tillhandahålls nattflygträning praktiskt taget från november till mars.

Det finns totalt 10 lektioner i teori, 50 minuter vardera.

Flygträning för EASA NF (A) -certifiering ska innehålla minst fem timmars flyginstruktion, varav minst tre timmar ska vara flyginstruktion med instruktören. Dessa skolflygningar ska omfatta minst en timmes nattflyg. Dessutom måste studenten genomföra minst fem startar och landningar på natten under en soloflygning.

Pris: Teorier 250 euro; flyg (Cessna 150/152) 1 750 EUR (inkl. moms 24%, med förbehåll för ändringar)

Köp nattflygcertifiering online

Köp online nattflygteorier online!