(818)657-7220
info@ttt-aviation.com

Etäopiskelu

TTT-Aviation tarjoaa ensimmäisenä Suomessa ja Euroopassa mahdollisuuden yksityislentäjän lupakirjan teoriaosuuden opiskeluun yhtiön omassa etäopiskeluportaalissa, sekä suomen- että englanninkielellä. Aloittaessasi etäopiskelun saat itsellesi etäopiskeluportaalin käyttäjätunnusten lisäksi kurssikirjat sekä luentomateriaalit paperimuodossa. Näiden lisäksi annamme oppilaille itseopiskelu DVD:t (CBT, Computer based training), joilla oppilas voi syventää teoria- ja lentoharjoitteiden opiskelua sekä kerrata asioita teoriakurssin jälkeen. Olemme ainoa lentokoulu Suomessa joka käyttää tällaista menetelmää ja olemme havainneet että nämä parantavat oppilaiden oppimista ja vähentävät lisälentotuntien tarvetta.

Etäopiskelussa tutustut etäopiskelumateriaaliin etukäteen kotona ja teet etäopiskeluportaalissa välikokeita lentoaineista. Kun olet suorittanut välikokeet hyväksytysti järjestämme sinulle lähiopetusjakson (ground school), jossa teoriaopettajien kanssa kasvokkain kerrataan vaikeita asioita ennen Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin omia kokeita.

Nyt voit opiskella silloin kun sinulle sopii, ajasta ja paikasta riippumatta.

Etäopiskelun aikana et ole yksin! TTT-Aviationin lennon- ja teoriaopettajat ovat käytössäsi mikäli sinulle tulee kysymyksiä opiskeluun liittyen. Seuraamme myös opintojesi etenemistä etäopiskeluportaalissa ja neuvomme sinua – missä ikinä oletkaan.

PPL -lupakirjalla voi kelpuutuksista riippuen lentää lähes kaikkia lentokoneita. Yleisin kelpuutus on yksimoottorisille mäntämoottori-lentokoneille

LAPL -lupakirja on tarkoitettu harrastajalle edullisemmaksi lupakirjavaihtoehdoksi. Koneessa saa olla enintään neljä henkilöä ja suurin sallittu lentoonlähtömassa on 2000 kg.

PPL ja LAPL-lupakirjoihin käydään sama teoriakoulutus, joka etäopiskelussa tapahtuu verkko-opiskeluna sinun ajankäyttöösi soveltuvasti ja omalla tietokoneellasi. Viranomaismääräyksistä johtuen siihen kuuluu myös kahden päivän lähiopetusjakso. Etäteoria-kurssin suorittaja saa LAPL ja PPL -lupakirjoihin kelpaavan teoriatodistuksen. Koulutus luetaan myös täysimääräisesti hyväksi ultrakevytlentäjän lupakirjaa (UPL) varten.

LAPL -lupakirja tulee ensi vaiheessa edullisemmaksi kuin PPL. Tämä johtuu pienemmästä lento-osan lentotuntimäärästä. LAPL-lupakirjan voi helposti muuntaa PPL-lupakirjaksi lentämällä täydentävän muuntokoulutuksen ja lentokokeen. Muuntokoulutus kustantaa suunnilleen PPL- ja LAPL-lupakirjojen erotuksen verran.

Etäopetuksen etuja ovat:

 • kurssin voi aloittaa milloin vain
 • kurssia voi opiskella milloin vain
 • opiskeluaika on 2 vuotta aloituksesta
 • opettajalle on helppo lähettää kysymyksiä
 • sisältö on aina ajantasainen ja sitä päivitetään jatkuvasti
 • viranomaiskokeiden läpäisyprosentti on huomattavastui korkeampi kuin lähiopetuskursseilla

Kurssin suorittaminen edellyttää kaikkien moduulien hyväksytyn suorittamisen. Muiden ilma-alusluokkien EASA lupakirjan haltijan tarvitsee suorittaa vain moduulit 2 ja 3.

Teoriamoduuli 1

Moduuli sisältää aineet:

 • Ilmailun säädökset
 • Ihmisen suorituskyky ja
  rajoitukset
 • Radiopuhelinliikenne ja
  -tekniikka

Teoriamoduuli 2

Moduuli sisältää aineet

 • Sääoppi
 • Lennonteoria
 • Lentokoneen yleistuntemus

Teoriamoduuli 3

Moduuli sisältää aineet

 • Suoritusarvot ja lennon suunnittelu
 • Lentosuunnistus
 • Lentoiminta ja turvallisuus

Etäopiskelu pitää sisällään:

– Tuoreimmat ilmailukartat, oppikirjat, kirjalliset luentomateriaalit
– Interaktiiviset opetusmateriaalit (computer based training)
– Käyttäjätunnukset Fly-etäopiskeluportaaliin joka on täysin suomeksi
– Mahdollisuuden kysyä opettajilta sähköpostitse tai puhelimitse sinua askarruttavia asioita
– Lähiopetusjakson jossa kerrataan asioita ennen Trafin loppukokeita
– Lähiopetusjakson opettajat kaikki ovat suomalaisia ammattilentäjiä ja toimineet aikaisemmin lennonopettajina Patrialla ja Salpauslennolla

Meillä pystyt opiskelemaan myös pelkät teoriat ja voit opiskella lento-osuuden esimerkiksi toisessa lentokoulussa tai lentokerhossa. Pelkän etäopiskeluteoriapaketin hinta on Suomen halvin 1500 eur sis alv 24.

Hintaan ei sisälly seuraavia viranomais- yms maksuja:

– Trafin kielikoe (ICAO taso 3), 150 euroa
– Trafin teoriakokeita (9 koetta), yhteensä 297 euroa
– Ilmailulääkärin tarkastusmaksu (Medikaali 2), n 250 euroa
– Lääketieteellinen kelpoisuustodistus 120 euroa
– Yksityislentäjän lupakirjan lunastusmaksu, 120 euroa
– Tarkastuslentäjän veloitus tarkastuslennolta (Alkaen 150 euroa)

Lentolupakirja on ikuinen, ja sen oikeuksia saa käyttää kun on voimassaoleva lääketieteellinen kelpoisuustodisus, sekä lentämällä kahden vuoden välein kertauskoululento tai tarkastuslento.

Etäopiskelun aloittaminen riippuu viraomaisten myöntämästä luvasta. Tästä asiasta annamme lisätietoa tarvittaessa.

Osta etäopiskelukoulutus verkkokaupasta

Ota yhteyttä ja kerromme lisää etäopiskelusta!